Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljakt pågick i Lit – polishelikopter sattes in

Enligt information från polisen ska man ha följt ett fordon i Lit för att genomföra en kontroll. Fordonet ska inte ha stannat för dem.

– Det är en händelse som pågår fortfarande. Föraren försöker köra ifrån oss, säger Börje Öhman, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Uppdatering klockan 14.45

En polishelikopter har satts in i den pågående jakten. Det bekräftar polisens kommunikatör vid regionledningscentralen, Liv Fahlén.

Uppdatering klockan 15.30

Liv Fahlén, kommunikatör vid regionledningscentralen, berättar att biljakten uppstod i samband med att polisen skulle stoppa en förare under en hastighetskontroll. Föraren valde att köra vidare och polisen följde efter. Inne i Lit tappade man kontakten med föraren. Flera polispatruller kopplades in, så även en polishelikopter.

I samband med jakten upprättades ett antal trafikkontroller som gällde trafikanter som körde ut från Lit. Efter en stund hittades bilen, men varken förar eller den passagerare som fanns med var kvar. De påträffades sedan och har fått följa med polisen till stationen för vidare utredning och provtagning.

Artikeln kan komma att uppdateras under eftermiddagen och kvällen.