Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljakt slutade på skoterled

Flera polisbilar jagade på lördagskvällen en personbil genom Nälden och Vaplan i hög hastighet.

Polisjakten började vid 22:30 tiden när enligt vittnen 4-5 polisbilar jagade en Volvo genom Vaplan två gånger. Innan dess hade polisen jagat bilen runt Nälden.
– Mitt i lördagsdeckaren blev filmen plötsligt allvar, när tre polisbilar förföljde en personbil två varv genom centrala Vaplan, skriver en tipsare till ÖP.

Men uppgifterna går i sär om hur många polisbilar som var inblandade i biljakten. Uppgifterna varierar från tre till som mest sju polisbilar.
– Resan tog lyckligtvis slut där vägen tar slut, ute på en skoterled, skriver en annan anonym tipsare.
– Föraren var ensam och polisen fick använda pepparspray vid gripandet.

Enligt Peter Borg vakthavande befäl vid Östersundspolisen var det i samband med en misstänkt rattfylla som biljakten startade. Biljakten slutade ute på en skoterled, och där förare sprang till skogs, men kunde gripas efter cirka en halvtimme.
– Totalt var det fem polisbilar inblandade på något sätt i ingripandet, och föraren, en man i 20-årsåldern, är misstänkt för rattfylleri och en del trafikbrott, säger Peter Borg.