Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljetter över disk snart ett minne blott?

SJ planerar att lägga ned sin biljettförsäljning på 17 orter i landet. Östersund är en av dem.

Annons

Resebutiken som inhyses i tågstationen ska upphöra, enligt ett beslut av SJ.s ledning i förra veckan. Tanken är att butiken stängs från och med den sista mars och två anställda varslas.

Östersunds-Posten rapporterade om att många resenärer visade på upprördhet över beslutet. Men också politikerna reagerade. Kommunstyrelsens ordförande AnnSofie Andersson (S) skrev följande i ett pressmeddelande;

– Det innebär även försämringar när det gäller möjligheterna till ombokningar och att ordna sitt resande utan internet, vilket drabbar äldre.

Kommunalrådet Karin Thomasson (MP) såg också negativa konsekvenser i ett större perspektiv.

– Nedläggningen av resebutiken innebär även att bilden av SJ som hela folkets järnväg grumlas. Varje negativ förändring vad gäller attraktiviteten i hållbart resande, reagerar vi starkt på.

SJ menar, skriver Östersunds-Posten, att de vill anpassa sin organisation efter kundernas förändrade köpbeteende. Försäljningen i resebutikerna står för mindre än fyra procent och fortsätter att minska.

Kommunstyrelsen uppmanar nu SJ:s ledning att ompröva beslutet.

Om butiken stängs ned kommer det inte påverka själva tågtrafiken.