Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljetter över disk- snart ett minne blott?

SJ planerar att lägga ned sin biljettförsäljning på 17 orter i landet. Östersund är en av dem.

Resebutiken som inhyses i tågstationen ska upphöra, enligt ett beslut av SJ.s ledning i förra veckan. Tanken är att butiken stängs från och med den sista mars och två anställda varslas.

Östersunds-Posten rapporterade om att många resenärer visade på upprördhet över beslutet. Men också politikerna reagerade. Kommunstyrelsens ordförande AnnSofie Andersson (S) skrev följande i ett pressmeddelande;

– Det innebär även försämringar när det gäller möjligheterna till ombokningar och att ordna sitt resande utan internet, vilket drabbar äldre.

Kommunalrådet Karin Thomasson (MP) såg också negativa konsekvenser i ett större perspektiv.

– Nedläggningen av resebutiken innebär även att bilden av SJ som hela folkets järnväg grumlas. Varje negativ förändring vad gäller attraktiviteten i hållbart resande, reagerar vi starkt på.

SJ menar, skriver Östersunds-Posten, att de vill anpassa sin organisation efter kundernas förändrade köpbeteende. Försäljningen i resebutikerna står för mindre än fyra procent och fortsätter att minska.

Kommunstyrelsen uppmanar nu SJ:s ledning att ompröva beslutet.

Om butiken stängs ned kommer det inte påverka själva tågtrafiken.