Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljetterna till skidskytte-VM i Östersund säljer succéartat: ”Vi ligger klart över prognos”

Den 7 mars släpptes biljetterna till allmänheten till skidskytte-VM 2019 i Östersund. Två veckor efter biljettsläppet ska man redan ha sålt över 10 000 biljetter.

Annons

Förhoppningarna hos VM-arrangörerna är att runt 120 000 personer ska besöka skidskytte-VM i Östersund i mars 2019.

– Vi hoppas på 120 000 besök till skidskytte-VM 2019. Att vi redan första veckan hade 10 000 sålda biljetter och ser att det fortsätter vara ett jämnt flöde av bokningar känns bra, vi ligger helt klart över vår prognos, säger Lisa Engman, marknads- och försäljningsansvarig för skidskytte-VM i ett pressmeddelande.

Biljetterna släpptes till allmänheten den 7 mars. Några dagar innan hade befolkningen i Östersund möjlighet att förköpa biljetter på plats på Storsjöteatern.

Läs också: Hanna köpte första biljetterna till skidskytte-VM – när länsborna fick första tjing: "Det var lite coolt"

Än så länge är det den sista helgen under VM som är mest attraktiv, och då framförallt stafettdagen den 16 mars, som har chans att bli en härligt blågul dag efter de svenska åkarnas senaste tidens stora framgångar i skidskyttespåren. Biljetterna är också populära bland den stora tyska fanskaran.

– Den enskilda typen av biljett som sålt bäst är läktarbiljetter till helgtävlingarna. Glädjande nog väljer många tyska gäster att boka veckopass. Att de vill stanna en längre period är jättebra för Östersund och Jämtland Härjedalen då de behöver boende och service runt omkring skidskytteevenemanget, säger Lisa Engman.