Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Billigaste mascaran bäst

/

En bra vattenfast mascara ger fransarna den rätta böjen samtidigt som resultatet håller länge oavsett väder och aktivitet. Smartson testar åtta produkter där Isadora Build-up mascara extra volume är bäst i test.

Annons

Nu stundar tider med bröllop och bad som kräver smink som sitter länge. En vattenfast mascara har inte bara till uppgift att stå emot vatten och tårar utan ska även ge bra böj på fransarna. Testvinnaren från Isadora klarar båda uppgifterna galant. Dessutom är det testets billigaste mascara.

får den nya mascaran Iconic från Diorshow som är en besvikelse, mascaran tynger ner fransarna och gör dem raka. Cliniques nya mascara sticker däremot ut och ger fina definierade fransar även om de inte böjs helt optimalt. Lash Queen från Helena Rubinstein är en klassiker som ger bra volym men som kostar mest. Att priset inte är en indikation på hur bra resultatet blir är testvinnaren Isadora ett exempel på med testets största förpackning och billigaste milliliterpris.

av priset på mascaran utan titta även närmare på hur många milliliter du får. Den billiga mascaran från Max Factor blev i själva verket riktigt dyr när vi räknade ut milliliterpriset. Den hamnar i klass med YSL, Dior, Helena Rubinstein och Lancôme, märken som förknippas med en dyr prislapp. På många mascaror är det dock svårt att läsa av volymen och frågan är om tillverkarna gör detta med flit för att vi inte ska förstå hur dyr mascaran egentligen är.

får godkänt när det gäller den vattenfasta funktionen. Ingen rinner när fransarna utsätts för vatten. Samtliga mascaror måste tvättas bort med en makeup-remover för vattenfast smink, förutom Clinique som tvättas bort i varmt vatten, 39 grader är idealisk. Isadora och Helen Rubinstein håller formen bäst efter att fransarna varit i kontakt med vatten.

Mer läsning

Annons