Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilprovningen kommer tillbaka till Östersund

Till våren återvänder bilprovningen till Östersund.

Bilprovningen etablerar sig på nytt i Östersund under tidig vår 2015, i en ny station i Stadsdel Norr. Förhoppningen är att det ska vara lättåtkomligt för bilpendlare. Stationen kommer att kunna ta emot alla fordonsslag och utföra alla kontroll och tilläggstjänster.

2012 slog Bilprovningen igen sina portar i Östersund, där de funnits sedan 1964. Nu ägs de av staten och väljer att återvända med motiveringen att här finns en intressant tillväxt.

– Även om det numera finns ytterligare en aktör för fordonsbesiktning i Östersund är vi övertygade om att det finns utrymme för ännu en aktör och speciellt en station i ett sådant lättillgängligt läge, Tommy Persson som är platschef i Östersund.

Adressen blir Arenavägen 4, mellan E14 och E45.

Det var under 2010 beslutet om att Bilprovningen skulle privatiseras. Tre stationer såldes till Opus som tog över verksamheten.

Läs också: Här är vanligaste boven bakom ombesiktning.