Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilstöld fick lyckligt slut

Vid lunchtid i torsdags upptäckte Daniel Persson att pärlan inte stod kvar i garaget på Prästgatan i Östersund. När han sedan ringde polisen och bad dem komma till platsen avböjde de. Men när han lade ut en annons om efterlysning på försäljningssajten Blocket.se tog historien en vändning. Ett tips kom genast in och polisen kunde gripa förövarna.

På torsdagen upptäckte Daniel Persson att hans nyinförskaffade Pontiac Trans Am hade blivit stulen. Den hade stått på vinterförvaring i ett garage på Prästgatan i centrala Östersund. Han ringde omedelbart till Polisen och förklarade situationen och att det fanns tydliga spår av tjuvarna. Deras reaktion på hans beskrivning blev att koppla honom vidare för att göra en anmälan. Utan att varken ha undersökt bevisen eller förklara varför de inte ville komma.

– Först trodde jag att någon hade rullat iväg med den för att skoja, men när jag fattade att den var borta kom det bara en massa svordomar, berättar Daniel.

Mikael Lundberg, Jourhavande förundersökningsledare, förklarade att de sällan kan skicka ut personal på den här typen av brott. De måste oftast prioriteras till allvarligare brott.

– En tänkbar anledning kan vara att teknikerna är upptagna med den sista tidens dödsfall i länet, sade Lundberg.

Efter att Daniel pratat med polisen lade han ut en annons på Blocket under kategorin "efterlysningar". Det var då vändningen kom; efter fem minuter fick han ett samtal från en man som sett två män mixtra med bilen längs en väg i Torvalla. Genast ringde Daniel ännu en gång till polisen och fick då ett helt annat gensvar. De skickade per omgående patruller till platsen. Daniel åkte också dit, och när han kom fram såg han fem polispatruller, varav en hundpatrull.

– Jag skakade när jag kom fram, jag hade så mycket adrenalin i kroppen

Han fick också veta att de gripit två män. Vilket polisen även kan bekräfta för ÖP. Båda är i tjugoårsåldern och kända av polisen sedan tidigare. Männen är misstänkta för bilstöld, olovlig körning samt rattfylla.