Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bingohallen i ny lokal

I årtionden har Bingohallen i Östersund varit en kassako för idrottsrörelsen. Men en vikande speltrend gör att man måste tänka nytt. Därför flyttar man till nya och mer kundanpassade lokaler.

Bingohallen i Östersund kan sägas vara en anrik institution med sina dryga 30 år på nacken. I decennier har man huserat i en stor lokal invid Stortorget men på måndag flyttar man till nya lokaler.

– Vi byter lokal för att få ner kostnaderna, säger Bertil Andersson.

Han är ordförande i Östersunds Idrottsservice AB som driver Bingohallen och som ägs av 16 av Östersunds idrottsföreningar.

Den nya Bingohallen kommer att ligga i nyrenoverade lokaler, vägg i vägg med Teliabutiken på Kyrkgatan.

– Det är ett mycket bättre läge ur kundsynpunkt med sin närhet till allmänna kommunikationer, förklarar Bertil Andersson.

Genom åren har Bingohallen försett sina ägarklubbar med över 50 miljoner kronor i utdelning. Men spelandet verkar vara på nedåtgående. Som exempel berättar Bertil Andersson att man på 1990 talet normalt delade ut runt 5 miljoner kronor om året till föreningarna. De senaste åren har man varit nere på 2 miljoner.

– Ambitionen för oss har alltid varit att skapa en arbetsfri intäktskälla för våra ägarföreningar.

2009 fick Bingohallen utmärkelsen “Sveriges vackraste bingohall".

– Med den nya lokalen hoppas vi kunna följa upp det, säger Bertil Andersson.