Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biogaspriset upp när pumpen säljs

/

Bränslepumpen i Göviken har hållit ett av Sveriges lägsta priser på biogas. Nästa år är det slut på det. Försäljningen av gasen ska över­låtas på ett privat bolag.

Annons

Biogaspumpen vid reningsverket i Göviken har funnits sedan våren 2007. I början var det helt gratis att tanka och antalet privata bilar som gick på gas var inte fler än fem.

Sedan dess har priset legat på 9,50 kronor kubikmetern vilket motsvaras av cirka 8,50 kronor litern för bensin. Priset har varit ett av Sveriges lägsta. Normalnivån ligger cirka två kronor högre.

Men nu kommer troligen priset att krypa uppåt. Kommunen ska inte längre vara mackägare utan låta ett privat bolag ta över försäljningen.

– Min gissning är att priset kommer att närma sig samma som i riket, säger Rickard Jonsson, chef för vatten och avlopp i Östersunds kommun.

Vem som ska ta över pumpen efter kommunen är inte klart.

Rickard Jonsson ska hitta en köpare som kan ta över första halvåret 2011. Bakgrunden är att den investering som kommunen gjorde när avloppsslammet började rötas och renas till drivmedel närmar sig avskrivning och det anses inte som en kommunal uppgift att sälja bilbränsle.

Annons