Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Birkas klassiska utbildning har konsert

– Det blir lättlyssnad klassisk musik. Allt ifrån duos med sång och gitarr till solostycken och stråkkvartett, säger Jenny Viklund, en av eleverna som uppträder.

Annons

I slutet av januari ska musikeleverna på Birka folkhögskolas klassiska linje ha en konsert i Gamla kyrkan i Östersund.

– Det är lite som en uppstart av vår turné, som vi ska ha under första veckan i februari, säger Jenny Viklund, som studerar klassisk sång på Birka.

Det blir lättlyssnad klassisk musik – av bland annat Mozart – i olika konstellationer. Arrangemangen har eleverna gjort själva.

Jenny Viklund kommer att framföra ett stycke av Wilhelm Peterson-Berger, "Serenad" ur "Vildmarks- och kärleksvisor", tillsammans med en pianist.

Den efterföljande turnén är inte helt spikad, men fem spelningar är klara hittills: Hudiksvall, två i Stockholm och ett par i Östersund. Turnén sätter eleverna ihop på egen hand, med god hjälp av lärarna.

– Det är en del av den praktiska biten av utbildningen. Det är roligt, man får prova på frilanslivet, säger Jenny Viklund.

• Konsert med Birka musikutbildningars klassiska profil, tisdag 28 januari klockan 19.00, Gamla kyrkan i Östersund. Fri entré.