Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Birkas klassiska utbildning har konsert

– Det blir lättlyssnad klassisk musik. Allt ifrån duos med sång och gitarr till solostycken och stråkkvartett, säger Jenny Viklund, en av eleverna som uppträder.

I slutet av januari ska musikeleverna på Birka folkhögskolas klassiska linje ha en konsert i Gamla kyrkan i Östersund.

– Det är lite som en uppstart av vår turné, som vi ska ha under första veckan i februari, säger Jenny Viklund, som studerar klassisk sång på Birka.

Det blir lättlyssnad klassisk musik – av bland annat Mozart – i olika konstellationer. Arrangemangen har eleverna gjort själva.

Jenny Viklund kommer att framföra ett stycke av Wilhelm Peterson-Berger, "Serenad" ur "Vildmarks- och kärleksvisor", tillsammans med en pianist.

Den efterföljande turnén är inte helt spikad, men fem spelningar är klara hittills: Hudiksvall, två i Stockholm och ett par i Östersund. Turnén sätter eleverna ihop på egen hand, med god hjälp av lärarna.

– Det är en del av den praktiska biten av utbildningen. Det är roligt, man får prova på frilanslivet, säger Jenny Viklund.

• Konsert med Birka musikutbildningars klassiska profil, tisdag 28 januari klockan 19.00, Gamla kyrkan i Östersund. Fri entré.