Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björklövenspelare gripen för misshandel: "Jag är fruktansvärt besviken"

En av Björklövens A-lagsspelare greps av polis under natten mot lördagen efter en lagfest i Östersund. Det skriver Björklöven i ett pressmeddelande.

Björklöven har befunnit sig i Östersund under helgen. Där har de tränat och spelat två matcher mot Timrå i fredags och Östersund i lördags.

Efter matchen mot Östersund i lördags hade laget en lagfest och efter den har en spelare gripits misstänkt för misshandel, våld mot tjänsteman och sexuellt ofredande

LÄS ÄVEN: Misstänkta Lövenspelaren: Jag minns inte

– Vi är skakade, men samtidigt fullständigt raka. Om misstankarna visar sig stämma har han inte bara brutit mot vår värdegrund, han har också skadat kärnan i det Björklöven är och står för, konstaterar Björklövens vd, Joakim Gustafsson i pressmeddelandet.

LÄS ÄVEN: Polisen: Lövenspelaren gav sig på två olika kvinnor

Björklövens ledning fick beskedet under söndagskvällen och har sedan dess arbetat intensivt för att få in mer fakta. Just nu är händelseförloppet inte klarlagt, så föreningen välkomnar en fullständig utredning. Parallellt pratar ledningen med de som var med under kvällen, för att få en klarare bild.

– Vi vill veta mer om vad som hände innan vi fattar ett beslut kring spelaren. Vi har därför stängt av honom från Björklöven till dess den rättsliga processen är klar, säger Joakim Gustafsson.

Under de senaste åren har Björklöven arbetat intensivt och målmedvetet med både varumärket och värdegrunden, strategiskt men också med implementering och utbildningar. Det handlar om att leva som man lär och om att gå från plan till handling, med målsättningen att bli en förening som attraherar ännu fler fans och sponsorer.

– Så sent som för en vecka sedan deltog samtliga a-lagsspelare i en workshop som kretsade kring hur vi björklövare ska bete oss och hur betydelsefulla vi är i rollen som ambassadörer och förebilder. Om samhället ska förbättras har vi ett stort ansvar i den processen. Det är med andra ord obegripligt att spelaren över huvud taget har satt sig i denna situation. Jag är fruktansvärt besviken, säger Joakim Gustafsson, som vill lyfta diskussionen och problematisera ämnet ytterligare.

– Vi måste få ett slut på mäns våld mot kvinnor och vi måste få ett stopp på den machokultur som uppenbarligen fortfarande finns inom vår idrott. Det säger jag generellt, utan att peka finger mot den misstänkte spelaren, som fortfarande bara är just det: misstänkt. Det är viktigt att både vi män, vi i föreningarna och vi i samhället säger ifrån. Vi har uppenbarligen väldigt mycket jobb kvar att göra, säger Joakim Gustafsson.

Artikeln är ursprungligen publicerad på vk.se.