Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björklövenspelare inte längre misstänkt

Brottsutredningen mot den Björklövenspelare som greps misstänkt för en rad brott läggs ned, detta uppger P4.

Nu har jourhavande förundersökningsledare Mikael Lundberg beslutat att lägga ned utredningen mot den misstänkte spelaren.

– Det går inte att styrka uppsåt, säger Lundberg, till Sveriges radio och fortsätter:

– Det som kommit fram är inte av så stor juridisk substans vad gäller objektiva rekvisit och uppsåt. Alltså byggstenarna för själva brottet. Så vi har lagt ner utredningen.

När det gäller det misstänkta sexuella ofredandet så ska spelaren ha närmat sig de tre kvinnorna, som stod vid ett barbord, och lutat sig över dem.

– Då tycker en av dem att han har kommit åt hennes bröst, men vi kan inte visa uppsåt, säger Lundberg.

Björklövens vd kommenterar det hela enligt följande till Sporten:

– Positivt att utredningen är nedlagt och förhoppningsvis har ingen tjej eller kvinna kommit till skada. Men samtidigt fortsätter den interna utredningen. Det är ju fortfarande så att spelaren har varit väldigt onykter.

Kommer avstängningen att hävas nu?

– Det är för tidigt för att säga, jag har precis pratat med spelaren och som sagt kommer den interna utredningen att fortsätta för att säkerhetsställa inget liknande händer igen.

Artikeln är ursprungligen publicerad på vk.se.

Läs också: Polisen: Björklövenspelaren gav sig på två olika kvinnor

Vd:n "Jag är fruktansvärt besviken"

Misstänkta Björklövenspelaren: Jag minns inte