Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björklund jublar över GIF-lån

Spelarna väller­ in från alla håll och kanter. I går kom positiva besked från giffarna Kristian Ek och Robin Bergman.
Och ÖFK-tränaren Kalle Björklund bara myser:
– Vi gläds så det bara­ smäller om det, ­underbart.

Annons

För bara några veckor sedan var det nog många som inte riktigt visste vad de skulle tro om årets ÖFK. Truppen såg osedvanligt orutinerad och hemvävd ut och klubben signalerade tydligt några dyra värvningar inte var att tänka på.

Sedan dess har följande spelare gjort klart med ÖFK:

21-årige britten Shaun Vipond, innermittfältare från division 6-laget Workington.

19-årige walesaren James Burgin, vänsterfotad försvarare/mittfältare från Swansea näst högsta brittiska ligan.

21-årige anfallaren Chad Bond, även han från Swansea.

Men tro för allt i världen inte att dessa förstärkningar fått tränaren Kalle Björklund att bli mätt. När GIF Sundsvall under tisdagen bestämde sig för att låna ut Kristian Ek (20) och Robin Bergman (19) jublade han av glädje:

– Det är fantastiskt. Helt underbart.

spelade mad ÖFK under höstsäsongen i fjol och gjorde ett mycket bra jobb både som försvarare och mittfältare. Ek gjorde sig snabbt känd som en bollskicklig och smart spelare.

– Att få tillbaka Ek är förstås underbart roligt. Dels för att han är en härlig och engagerad kille men också för att han är en bra fotbollsspelare, han hade ju faktiskt en stor del i att vi klarade oss så bra på hösten, säger Kalle Björklund.

– Det är en forward som tränat med A-laget men mest spelat i division 3 tidigare, det är en ung och intressant spelare.

– Nej, vi har hela tiden diskuterat en eller ett par spelare.

– Jajamen, utan tvekan. Men samtidigt är det ju inte så att vi kan ha en massa önskningar, det är ju ett samarbete som ska gynna båda parterna.

– Helst hade jag ju sett att de här killarna hade tagit en plats i Sundsvall, jag hoppas vi kan hjälpa dem nå den nivån.

– Vi har ju en träningsmatch mot just Sundsvall på torsdag, då hoppas jag att de ansluter till oss, sen har de en vecka på sig att smälta in i omgivningen innan det är cupmatch mot Ersboda.