Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björklund på väg tillbaka till Öster?

Är "Kalle" Björklund på väg tillbaka till Öster? När Smålandsklubben under dagen ska presentera sin nya tränarduo är tipset att Björklund är en av dessa.

Den förre tränaren för Östersunds FK och IFK Östersund lämnade i veckan sin tjänst som assisterande A-lagstränare i Helsingborgs IF.

– Livet som fotbollstränare är så här. Man kommer till en klubb och är där några år, sedan lämnar man, säger Björklund till Helsingborgs Dagblad.

Beslutet var väntat. När Henrik Larsson tog över som manager för HIF valde han att ta med sig Tobias Tuvesson från Falkenberg som assisterande tränare. Då fanns det helt enkelt ingen plats för Björklund.

Om det blir Öster kommer cirkeln till viss del att slutas för den 61-årige smålänningen. Det var nämligen i Växjö (Växjö Norra och sedemera Öster) som fotbollskarriären började.

Efter karriären har Björklund varit tränare eller sportchef i Molde, Örgryte, Kalmar, Brann, Elfsborg, Landskrona, Värnamo, Östersunds FK, IFK Östersund, Öster och Helsingborg.

När Öster i dag på eftermiddagen ska hålla presskonferens är chansen stor att Kalle Björklund står där som en av två tränare.

Det är i alla fall tipset från Dan Magnusson, Österexpert på Smålandsposten. Samme Magnusson tror att huvudtränaren blir Thomas Askebrand, senast i Gais.