Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn attackerade bärplockare

En kvinna har attackerats av en björn nära Bjurholm. i Västerbotten Polisen uppger att kvinnan troligtvis var ute och plockade bär.

Annons

Alla detaljer om björnattacken är ännu inte kända. Polisen uppger att björnen ska ha gått till angrepp mot kvinnan vid en skarp brant inne i skogen strax norr om Balsjö I närheten av Bjurholm.

- Det är troligtvis en bärplockare, uppger polisens presstalesman, Peder Jonsson.

Skadeläget på kvinnan är oklart. Enligt uppgift till polisen ska hon ha blivit biten. Folkbladet uppger att kvinnan rivits i ansiktet och på huvudet av björnen.

Kvinnan kunde själv slå larm och enligt SOS Alarm befinner sig ambulans och räddningstjänst på platsen. Kvinnan har dock ännu inte förts vidare till vård.

Enligt en jägare på plats rör det sig sannolikt om en bärplockare som blivit attackerad.

- Vi vet fortfarande inte hur det har gått till, men vi måste nu ser till att den här björnen avlivas så snabbt som möjligt, säger jägaren.

Polisen uppger att två specialutbildade eftersöksjägare har kontaktats och är på väg in i området.

- Jägarna ska försöka avliva björnen, säger Peder Jonsson.

Björnattacker mot människor är mycket ovanliga. I de fall som inträffat rör det sig oftast om jägare som skadats i samband med jakt.

- I nuläget har vi inte tagit något beslut om att gå ut med en varning till allmänheten. Det är ännu för tidigt och vi har för lite information om vad som inträffat, säger Peder Jonsson vid polisen.

BO WALLIN

JONAS REDIN

BERTIL WALLIN

INGVAR NÄSLUND

Fotnot: Artikeln publicerades ursprungligen på VK.se