Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Eriksson: – Vi har ett starkt koncept

Skidskytteförbundets ordförande Björn Eriksson håller inte med om att den ekonomiska situationen är ­direkt allvarlig.

– Ekonomin är knökig och ansträngd, och jag beklagar att finanskrisen kom så olägligt, men vi har ett bra koncept som har ett starkt allmänt stöd. Botemedlet är att hitta många fler smarbetspartners.

Han berättar om storslagna planer på nya världcuptävlingar men att det måste till samarbete mellan flera aktörer i Östersund om det ska bli verklighet. Det lilla förbundet kan inte riska för mycket.

– Det är tufft för ett litet förbund att ge sig in i den leken och vi behöver alternativa sponsorkällor, både från det allmänna och från det privata. Sedan är det viktigt att alla klubbar däruppe även fortsättningsvis ställer upp med ideella krafter för att arrangemangen ska bli möjliga att genomföra.

Om det löser sig med alla samarbetsplaner tror Björn Eriksson att förbundet på sikt kan räkna med att världscuparrangemangen på nytt, som de gjorde senast 2004, går med upp till ett par miljoner kronor i vinst.

– Men då måste vi slippa ta alla risker, säger han.

– Min bedömning är att vi har ett eget kapital så vi ska klara det här hyggligt. Vår uppgift är ju att försöka hålla en A-landslagstrupp så bra som det går och det tror jag vi klarar. Alternativet är att skära ned på verksamheten och inte låta A-landslaget åka och tävla.

– Den kritiken håller jag inte med om. Och det är inte lämpligt att prata om nedskärningar där när truppen och antalet åkare som åker i världseliten växer, då går det inte plocka bort tjänstemännen.