Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn från Östersund vittne till oroligheterna

En skadad man bärs in på ett tillfälligt fältsjukhus i Kairo. Det sker mitt framför ögonen på Björn Lindgren från Östersund.

Björn Lindgren är numera språkrör för Grön Ungdom. Han befinner sig i Egypten för att övervaka valet. Men i stället har han blivit vittne till oroligheterna som beskrivs som en andra revolution.

– Det är väldigt intensivt här. Det är otroligt mycket folk på torget, berättar han direkt från Kairo.

I dag gick han förbi ett tillfälligt fältsjukhus och blev vitten till hur människor som skadat får vård.

– Det är hemskt att höra folks berättelser och se deras ansiktsuttryck. Och det är hemskt att se skadade personer. Det är klart att folk är rädda men folk är desperata och vill ha frihet. De är less att leva i en militärdiktatur, säger Björn Lindgren.

Han är där för at stötta demonstranterna och visa at Sverige bryr sig om det som händer där.

– Jag är inte rädd för min egen skull. Men vi tänker oss noga för var vi går. Vi som håller oss i de säkrare delarna av Kairo, säger han.

Han tror att demonstrationerna kommer att lyckas.

– När det har samlats så här många människor så kommer de inte att ge sig förrän militärrådet släpper makten. Protesterna växer och blir större och större, säger Björn Lindgren.