Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn och Margareta tilldelas årets miljöstipendium: "Vi är glatt överraskade"

Med motiveringen att Norrbro Fårgård skapar en levande landsbyggd tilldelar Bräcke kommun Björn och Margareta Jonsson årets miljöstipendium.
– Vi fick brevet i går kväll och har inte hunnit ta in det än men det är riktigt roligt, säger Björn.

För 28 år sedan tog Björn och Margareta Jonsson över Björns familjegård i Väster Övsjö. Två år senare började de lite smått med djurhållning och bildade Norrbro Fårgård.

– Sedan dess har det växt undan för undan, säger Björn.

I går fick makarna beskedet att de tilldeles Bräcke kommuns miljöstipendium.

LÄS OCKSÅ: Nu är det dags – nominera din katt till Årets Lussekatt 2016

"Med sitt familjära jordbruk med en ekologisk lammproduktion håller de med sina 300 tackor och cirka 700 lamm odlingslandskapet öppet i tio byar. De skapar en levande landsbygd med betesdjur och bidrar till ett hållbart nyttjande av naturresurserna" skriver kommunen i sin motivering.

– Vi visste om att vi var nominerade men det är inte var dag det går till en lantbrukare. Det kändes väldigt hedrande och roligt att bli nominerad men hade inte en tanke på att vi skulle få stipendiet så vi är glatt överraskade, säger Björn.

LÄS OCKSÅ: Många ville kolla in en lägenhet med tornrum i centrala Östersund

På kommunfullmäktige den 14 december kommer paret att få ta emot stipendiet.

– Jag vet inte hur jag ska beskriva känslorna. Det är väldigt glädjande och hedrande att vi uppmärksammas för det vi gör. Det är bara positiva känslor vi är väldigt glada min fru och jag, säger Björn.