Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn rev älg på lekplats

Med full fart kom älgen springandes med björnen i hasorna. Mitt på barnens fotbollsplan fällde nallen sitt byte inför flera vittnen.

Det var vid 16.30-tiden i går den dramatiska händelsen utspelade sig mitt i ett villaområde i Hede. En stor björn jagade och rev en älg som senare tvingades avlivas av skadorna. Flera personer såg händelsen som fick sitt slut på ett lekområde med bland annat en liten fotbollsplan.

– Helt otroligt att man ska uppleva något liknande. Jag trodde inte mina ögon när älgen kom springandes med björnen strax efter, säger Marianne Bergström.

Hon tittade just ut i köksfönstret när djuren kom med en väldig fart.

– Björnen kom ikapp och slog ner älgen. Detta bara ett 40-tal meter från huset. När jag gick ut verkade den inte bry sig utan började äta på den stackars älgen som försökte ta sig upp.

– Men när det kom en bil efter vägen blev den rädd och stack till skogs.

Kvar blev den svårt skadade älgen som gjorde tappra försök att komma upp på benen. Utan att lyckas.

– Det var hemskt att se. Dessbättre kom det hit folk som kunde avliva den ganska snabbt.

Maken, Jan-Olov Bergström, som just var på väg hem med bil höll på att köra på både björn och älg när de kom kutandes.

– Det var en fullstor björn. Men det är märkligt att de ska vara så här nära byn. Vi har bott här i 34 år och aldrig hört talas om att det varit björn här.

– Men det var verkligen tur att det inte fanns några barn ute vid tillfället. Ingen vet vad som kunnat hända då, säger Marianne Bergström.