Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn tog bästa bilden

– Hon försvann lika fort som hon kom. Jag hade bara några sekunder på mig att ta bilden.

Det berättar Björn Englund, 67 år, Östersund, som för andra året i rad tog hem segern i Storsjöbygdens fotoklubbs egen tävling. I år vann han med "Flicka bakom staket", en bild som är tagen i Komodo, Indonesien.

Björn har haft fotografering som sitt stora intresse ända sedan skoltiden. Då var tekniken en annan, med framkallning i mörkrum. Men även Björn har numera gått över till den digitala tekniken.

– Men det är inte samma känsla. När man stod i mörkrummet fick man en adrenalinkick. Så är det inte riktigt med att ta fram bilder på datorn. Men å andra sidan är det billigare nu. Och skärpan är bra på digitala bilder, säger Björn som varit med i fotoklubben sedan mitten av 80-talet.

Storsjöbygdens fotoklubb har över hundra medlemmar. Klubben ordnar olika utställningar under året. Närmast väntar en utställning i Persåsen, på temat "trä(d)". Och på nationaldagen syns klubbens bilder alltid på Jamtli.

En av aktiviteterna under året är klubbmästerskapet, där medlemmarna är med och tävlar med sina bästa bilder. Tre deltävlingar ordnas. Bilderna som klarat sig bäst går vidare till Årets bild. Och det var alltså i den tävlingen Björn Englund knep förstapriset.