Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnpizzan från Sveg räckte inte till seger

En fantastisk pizzasallad till trots, Erik Ekstrands Svegslag räckte inte hela vägen i Det Stora Matslaget och åkte ut mot lag Malmö i semifinal.

Annons

I går kväll gjorde Svegslag allt de kunde i Det stora matslaget.

Mattias Turdell fick mycket beröm för pizzasalladen med bland annat majrovor. Marcus Samuelsson lät höra ett högt "mmm" när han provsmakade salladen.

– De är mycket duktiga matlagare, sade stjärnkocken från New York.

Erik Ekstrand förklarade att det var nervöst när Marcus Samuelsson kommer i närheten, men när författaren och matkritikern Mons Kallentoft kommer då är det som att Morran kommer.

– Marken fryser till is, säger Erik Ekstrand.

Mons Kallentoft ifrågasatte att det var tre olika köttpålägg till pizzan, björnsalami och två renprodukter.

– Varför väljer ni inte ett? Och kantareller... Men bara en sorts ost, tack och lov.

Erik Ekstrands svar på det var:

– Livet är för kort för att peta bort det goda.

Svegslaget tog ändå bort renprosciotto från sin pizza för att blidka juryn, men laget från "kryddornas stad" Malmö blev för svårt.

Lag Sveg åkte ut ur tävlingen, liksom Lag Skara som leddes av Bert Karlsson.

Vill du laga Svegspizzan har du receptet här.

Se programmet på SVT Play här.

Annons