Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björns dass återfanns i skogen en mil bort

Björn Boströms gröna dass blev stulet från torpet i Kungsgården för tre veckor sedan. Nu har det återfunnits - på en enslig vändplan mitt ute i skogen utanför Rengsjö.

Avtagsvägen mot Österböle är en nätt och jämnt farbar kostig rakt in i de sanka skogsmarkerna mellan Rengsjö och Trönö. Efter ungefär en kilometer upphör vägen i en vändplan, och där av alla ställen står Björn Boströms utedass.

– Mitt fina lilla skithus, säger han, till Helahälsingland.se

För tre veckor sedan upptäckte Björn att dasset hade blivit stulet från hans torp strax utanför Kungsgården. Fågelvägen ligger det ungefär en mil från Österböle, och på andra sidan gränsen till Söderhamns kommun.

När tidningen skrev om det stulna dasset var Björn knappast inställd på att få se det igen. Medierapporteringen verkar dock ha engagerat allmänheten, och tips om förlupna avträden har inkommit både från Ljusne och Färila.

– Folk dök upp och ville hjälpa till. Det är en speciell karaktär på den här stölden, hade det varit en cykel så hade det nog inte fått samma genomslag, säger Björn Boström.

Den som till slut återfann dasset för någon vecka sedan var Annelie Wiklund som bor i Österböle och var ute på promenad med hundarna.

– Min man hade berättat att det var någon som hade stulit ett dass. Så såg jag dasset och tänkte att det måste vara det, berättar hon.

Annelie Wiklund tog en bild och hörde av sig till polisen, som i sin tur kontaktade Björn Boström.

– Jag tänkte att det är en surrealistisk historia. Men jag blir glad åt sådana här saker, jag har inte så höga anspråk på livet. Det enda jag undrar över är hur jag ska få hem det. Jag får väl ta det på en släpvagn, säger han.

Hur i hela friden tjuvarna fick dit dasset är också en intressant fråga.

– Det är höljt i dunkel och skulle vara roligt att ta reda på. Om de kör tillbaka det så är de definitivt förlåtna, säger Björn Boström.

Mer om dasstölden:

Någon har stulit dasset