Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjuder in infrastrukturministern

Vid en träff på Näringsdepartementet har Härjedalens kommunalråd, Gunilla Zetterström-Bäcke, lämnat en skrivelse till infrastrukturminister Anna Johansson med synpunkter angående den planerade omdragningen av E45 förbi Sveg.

– Förbifart Sveg är en fråga som engagerar hela kommunen och samlar ett brett parlamentariskt stöd, påpekar Zetterström-Bäcke som lämnat skrivelsen med fyra frågor och synpunkter som kan ligga till grund för framtida beslut.

Skrivelsen är undertecknad av både kommunalrådet och oppositionsrådet Victor Ericsson.

För kommunens räkning påpekas att den utredning som ligger till grund för beslutet att dra E45 förbi Sveg är gjord 2002, den i sin tur grundade sig på en utredning från mitten av 1990-talet.

– För oss verkar det helt osannolikt att man kan gå till beslut på dessa grunder. Som minimum borde en ny konsekvensanalys göras, påpekar Zetterström-Bäcke som förundras över att den gamla utredningen inte nämner turismen under sommarmånaderna som en faktor.

Detta samt frågorna om hur infrastrukturministern ser på att lägga drygt 115 miljoner kronor på en ny vägsträcka när det övriga vägnätet i regionen är i stort behov av upprustning, är frågor i skrivelsen.

Vidare undrar Victor Ericsson och Gunilla Zetterström-Bäcke av vilken anledning regeringen vid sitt sammanträde 22 december 2014 kom fram till att fatta beslut om en tidigarelagd byggstart samt om infrastrukturministern har några andra tankar och förslag som kan förbättra kommunikationerna till och från Härjedalens kommun.

– Vi vill gärna ha en fortsatt dialog med departementet och välkomnar därför Anna Johansson upp till Härjedalen för vidare samtal, säger Gunilla Zetterström-Bäcke.