Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bjuhr: – Jag gillar att jubla mycket när jag gör mål

Titta på bilden.
Så ska ett riktigt måljubel se ut.
– Ja, det ska ju vara kul att göra mål och jag brukar visa det, sa ÖIK:s Elias Bjuhr efter att ha visat vägen mot Kalix.

Kalix skulle bli Östersunds IK:s första riktiga värdemätare i årets hockeyetta.

Men hemmalaget med säkre Johan Berge som sista utpost var alldeles för stabilt denna eftermiddag. Kalix fick lämna Östersunds Arena mållöst och med fyra mål i baken.

På söndag får de ta nya tag i Klanghallen.

Det var dock en jämn inledning där lagen bytte chanser. Hemmalagets Elias Bjuhr kunde dock trycka in den så viktiga 1–0-pucken och bjöd samtidigt på dagens målvrål.

– Jag tycker alltid att det är så kul att göra mål och då brukar jag jubla, sa en glad Elias Bjuhr som också prickade in 3–0.

Kristoffer Rödin, som slutade med ishockey efter förra säsongen, fanns också med på isen i ÖIK-tröja. Han visade inte särskilt mycket ringrost och var den som satte 2–0-pucken.

– Micke Eriksson ringde i onsdag och frågade om jag kunde hjälpa till i helgen eftersom så många forwards var skadade. Jag har ju inte direkt tränat så mycket. Det har mest varit golf, skrattade Rödin som också ha hunnit med att bli pappa efter förra säsongen.

Hur var det att kliva ut på isen igen?

– Det var riktigt roligt även om syran i benen kom tidigare än tidigare. Men om det blir någon fortsättning efter den här helgen vet jag inte. Jag återgår nog till att sitta på läktaren och vara expert.

4–0 mot Kalix är imponerande siffror och ÖIK bjöd stundvis på riktigt fartfyllt anfallsspel. Dessutom fortsatte men att visa sitt kunnande i box play.

– Men vi måste få bort en del onödiga utvisningar och det har vi pratat om. Det är väl det enda negativa att plocka fram från den här matchen, sa en annars nöjd ÖIK-tränare Charles Franzén.

Han kunde bara konstatera att hans lag är obesegrat efter tre matcher och mot Kalix kändes det aldrig riktigt oroligt.

– När vi gjorde 2–0 kändes det rätt bra och jag visset att de måste vara oerhört bra för att kunna vända. Det var en stabil insats i dag, sa en nöjd Charles Franzén.

Det var många spelare i hemmalaget som gjorde bra ifrån sig denna lördag. Johan Berge var kanske den allra vassaste, samtidigt som han hade bra hjälp av sina stolpar ett par gånger. Matt Paltrige visade klass i försvarsspelet och framåt var Kristoffer Backman ett ständigt orosmoln för ÖIK. När han också börjar få puckarna mot mål så kommer han att ligga högt i skytteligan. 18-årige Axel Olsson håller på allvar att spela tills sig en plats i A-laget. Nu visade han det ännu en gång.

Nu väntar Kiruna på söndag och då jagar ÖIK sin fjärde raka seger.

ÖIK–Kalix 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)

Första perioden: 1–0 (7.12) Elias Bjuhr (Kalle Johansson, Nils Bergström).

Skott: 9–12.

Andra perioden: 2–0 (2.33) Kristoffer Rödin (Kalle Johansson, Axel Olsson), 3–0 (4.08) Elias Bjuhr (Kristoffer Backman, Petter Runesson).

Skott: 13–10.

Tredje perioden: 4–0 (5.08) Daniel Erlich (Petter Runesson).

Skott: 16–7. Totalt: 38–29.

Utv; ÖIK: 10x2, Kalix 7x2, 1x10.

Domare: Thomas Öberg.

Publik: 804 (var satt dom?)