Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Blågult i ledningen

Efter damernas första åk är det blågult i toppen. Maria Pietilä-Holmner gick in på första plats och Frida Hansdotter på tredje.

Maria Pietilä-Holmner gick ut starkt och tog ledningen med sitt första åk, något hon inte hade förväntat sig.

– Härligt, skönt, hade inte tagit med mig några brallor hit för jag trodde inte jag skulle stå där och då straffades jag, säger en frusen Maria Pietilä-Holmner efter sitt första åk.

Precis efter Pietilä-Holmner startade Frida Hansdotter, klädd i den röda ledarvästen. Tiden räckte inte hela vägen men hon gick in på tredje plats och höll den hela vägen, trots ett försök från österrikiskan Carmen Thalmann att knuffa ner henne.

– Det var lite annorlunda att stå på starten med röd väst och veta att nu måste det levereras också men jag tycker det känns bra, säger Frida Hansdotter.

Anna Swenn-Larsson går vidare till andra åket då hennes tid räckte till en tionde plats i första.

– Det var väl ett okej åk. Jag kände inte att jag släppte riktigt allt jag har men det var helt godkänt, säger hon.

Ylva Stålnacke och Emelie Wikström åkte dessvärre ur. Gårdagens sensation Sara Hector hade dessvärre inte samma fart i benen i dag. Hon gick in på plats 39 och missade andra åket med några få hundradelar.

Resultat första åket

1. Maria Pietilä-Holmner (SWE)

2. Tina Maze (SLO)

3. Frida Hansdotter (SWE)

10. Anna Swenn-Larsson

Övriga svenskor

39. Sara Hector

41. Charlotta Säfvenberg

43. Nathalie Eklund

Ylva Stålnacke (åkte ur)

Emelie Wikström (åkte ur)