Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bil rullade in i restaurang i Östersund – kvinna skadad

En kvinna skadades när en bil rullade in i uteserveringen på restaurang Captain Cook i centrala Östersund under natten mot lördag.

Annons

Polis och ambulans larmades klockan 01:56. Enligt vittnesuppgifter lämnade fyra personer bilen innan den plötsligt började rulla iväg för att hamna i uteserveringen där det satt gäster.

En kvinna träffades av bilen och skadades. Enligt polisen var hon vid medvetande och låg i framstupa sidoläge när hon togs omhand av ambulanspersonal och fördes till akuten i Östersund.

Ingen har frihetsberövats och bilen har tagits i beslag. Polisen betraktar i nuläget det inträffade som en olyckshändelse och hyser inga brottsmisstankar.

Uppdatering 08.44:

Börje Öhman, kommunikatör vid polisens regionledningscentral, berättar på lördagsmorgonen att kvinnan enligt uppgifter inte ska vara allvarligt skadad. Dock har en anmälan om vållande till kroppsskada skrivits.

– Vi vet vem som var bilförare och vem som har parkerat bilen på platsen, säger han.

Än så länge har ingen person delgivits någon misstanke om brott, men en anmälan har skrivits för att man har anledning att anta att ett brott kan ha begåtts. Enligt Börje Öhman ska det inte ha varit bilägaren som parkerade bilen på platsen.

Bilen har tagits i beslag för att man ska kontrollera att allting i den fungerar. Man kommer bland annat att kontrollera handbromsen.

Mer läsning

Annons