Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anmälningar om bedrägeribrott ökar i länet – rekordhöga nivåer i flera kommuner

Förra året kom det in fler anmälningar om olika typer av bedrägeribrott än på flera år i många av länets kommuner. Detta enligt siffror från Brottsförebyggande rådet (BRÅ).

Annons

I Strömsunds och Ragunda kommun har antalet anmälningar om bedrägeri- och förfalskningsbrott ökat överlag. Enligt statistiken, som är sammanställd av Nyhetsbyrån Siren och Journalism++, gjordes det under 2016 in 109 stycken anmälningar i Strömsund. Detta är nästan dubbelt så många som året innan.

I Ragunda gjordes 75 stycken anmälningar om bedrägeri- och förfalskningsbrott. Inte någon gång sedan 2006 har man haft en så hög notering.

I Östersunds kommun nådde man också en toppnotering, men här gäller det antal anmälningar om bedrägerier med hjälp av internet. 42 stycken gjordes, flest sedan 2006, och det är en siffra som är nästan tre gånger högre än snittet under åren sedan dess. Enligt Nyhetsbyrån Siren ska det även i Strömsunds och i Bräcke kommun ha varit ovanligt många anmälningar om bedrägeribrott med hjälp av internet under samma period.

I Krokoms kommun hade man under förra året en toppnotering gällande bedrägerier mot försäkringskassan. Hela 389 stycken anmälningar ska ha kommit in till polisen, vilket är avsevärt många fler än något annat år sedan 2006. Snittet för de åren ligger på 14 anmälningar.

----

Läs mer:

Polisen varnar för ny sms-bluff: "En mängd svenskar har drabbats"

Nytt rekordår för antal bedrägerier: ”Det här är komplicerade brott”

Färre anmälningar om inbrott i Berg och Härjedalen förra året – lägst antal på flera år

Mer läsning

Annons