Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Branden utanför Hammerdal – mordmisstänkt häktas

Den man som misstänks för mord i samband med helgens brand utanför Hammerdal häktas. Det beslutade Östersunds tingsrätt under tisdagseftermiddagen.

Annons

Mannen som är i 50-årsåldern greps i lördags morse efter att hans hus brunnit ned till grunden. Hans fru saknas efter branden och under måndagen hittade polisens tekniker mänskliga kvarlevor i området.

Det är ännu inte fastställt om det är resterna efter den jämnåriga frun som hittats, de ska skickas på rättsmedicinsk analys. Men åklagare Lisa Forsberg anser att det finns starka skäl för att mannen gjort sig skyldig till mord. Under häktningsförhandlingen i Östersunds tingsrätt var mannen klädd i en grå tröja och svarta mjukisbyxor. Han hade grått, stripigt hår och satt under tystnad när åklagaren läste upp häktningsframställan. Via sin advokat nekade han till brott.

Men Östersunds tingsrätt gick på åklagarens linje och mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för mord. Senast 14 februari ska åtal vara väckt.

– Det återstår ytterst mycket att göra för att vi egentligen ska få en klar bild av vad som hänt, säger åklagare Lisa Forsberg.

Hon vill inte gå in på några ytterligare detaljer av vad som framkommit i förhör och hur händelseförloppet kan ha sett ut. Ytterligare teknisk undersökning ska göras. Brandhundar ska genomsöka resterna för att få klarhet i hur branden startade. Dessutom ska vittnen och anhöriga höras.

ÖP har sökt mannens advokat för en kommentar.

På tisdagen häktades en man i 50-årsåldern av Östersunds tingsrätt misstänkt för mord på sin fru efter branden strax söder om Hammerdal i helgen.

För Plus-kunder och prenumeranter:

TV: Åklagaren om den häktade mannen: "Misstanken har stärkts"

Se också:

Efter branden – misstänkt mördare begärs häktad

Kvarlevor hittade efter brand – allt starkare mordmisstankar mot anhållen man

En man sitter anhållen som misstänkt för mord – kvinna tros att dött i husbrand

Mer läsning

Annons