Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Död man hittades i Ytterhogdal – nu åtalas 34–åring för dråp

/

Veckorna före jul hittades en död man i en stuga i Ytterhogdal. Nu åtalas en 34-årig man för dråp alternativt grov misshandel och vållande till annans död.

Annons

Kvällen eller natten mellan 15 och 16 december är fastslaget som tidpunkten då en man från Stockholmstrakten avled i en stuga i Ytterhogdal.

Efter ett tips hittades den döda mannen och några timmar senare samma dag stormade polisen en buss i Bollnäs där den nu åtalade satt för att resa hem.

Enligt uppgifter direkt efter dödsfallet handlar det om två hantverkare som åkt från Stockholm till Ytterhogdal för att utföra ett renoveringsarbete.

– På kvällen krökade de till med både alkohol och droger och tydligen blev det mycket. Det ska ha blivit bråk mellan de båda och min klient ska sedan ha lämnat lägenheten. Han hävdar att arbetskamraten levde när han gick och vad som gjort att han sedan avlidit kan han inte svara på, sa den nu åtalade mannens advokat Björn Naeslund till ÖP.

Den misstänkta mannen ska sedan ha fått hjälp med att ringa efter ambulans åt sin arbetskamrat.

I åtalet framgår det att den döda mannen avlidit till följd av inre och yttre blödningar, skador på lungorna och syrebrist.

Åklagaren menar att den 34-årige man som nu åtalas uppsåtligen har använt trubbigt, skarpkantat och åtstramande våld mot huvud, överkropp och hals. Och att det är så arbetskamraten dog.

I andra hand menar åklagaren att det är fråga om grov misshandel och att misshandeln genom oaktsamhet ledde till mannens död.

I bevisen ingår en stol med träflisor, en kökshandduk samt en kniv.

Det ingår också ett vittne som skjutsade den åtalade mannen till bussen i Sveg. Enligt åtalet kommer vittnesförhöret att styrka bilden av att den åtalade mannen visste att hans kompis hade dött samt att han hade motiv att döda honom.

Rättegången mot 34-åringen inleds på måndag 7 mars och beräknas vara slut under tisdagen 8 mars.

Se också: Åklagaren får ännu mer tid för utredning av misstänkt dråp i Ytterhogdal (19 feb 2016)

Mer läsning

Annons