Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En anhållen efter bråk på Kyrkgatan i Östersund

Under natten mot lördagen larmades polisen vid två tillfällen ut till en adress på Kyrkgatan i Östersund. En person sitter nu anhållen misstänkt för misshandel.

Annons

Strax före midnatt på fredagskvällen utbröt ett bråk på Kyrkgatan med flera inblandade personer varpå polisen grep en man misstänkt för misshandel. Ytterligare en person togs om hand enligt lagen om omhändertagande av berusade personer (LOB).

Senare, strax efter klockan två på natten, larmades polisen ut igen till samma plats med anledning av bråk. Vid det tillfället omhändertogs ytterligare en person enligt LOB.

Ewa Posner-Storm är jourhavande förundersökningsledare hos polisen. Hon berättar på söndagen att en person, en 19-årig man känd av polisen sedan tidigare, sitter anhållen misstänkt för misshandel efter händelserna.

Utöver den anhållne finns flera andra misstänkta för händelserna och även flera målsäganden. De två personer som omhändertogs enligt LOB förhördes också för misshandel, men släpptes sedan. Även de två är kända av polisen sedan tidigare.

Det är i nuläget oklart exakt vad som kommer att hända härnäst, enligt Ewa Posner-Storm.

– Det är svårt att säga, vi måste utreda det här lite mer, säger hon.

Ytterligare förhör kommer att hållas med den misshandelsmisstänkte 19-åringen samt med målsäganden.

----

Läs mer:

Misshandel, bastubrand och narkotikabrott – här är helgens blåljushändelser

Omhändertagen misstänkt för ringa narkotikabrott i Östersund

Misshandel och storbråk på krogen – polisens natt minut för minut

Mer läsning

Annons