Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fängelse för spritsmuggling i Brolles gamla turnélastbil

I början av maj stoppade den norska tullen en svenskregistrerad lastbil vid Ådalsvollen, väster om Skalstugan. Nu har fyra män dömts till fängelse för smugglingen av 2880 liter rysk vodka över gränsen.

Annons

Fyra Litauiska män har dömts för spritsmuggling över gränsen i Brolles gamla turnélastbil.

Det var den 2 maj som den norska tullen fattade misstankar när en personbil upprepade gånger passerade gränsövergången vid Ådalsvollen, väster om Skalstugan. Samtidigt stoppades en svenskregistrerad lastbil som sattes i samband med personbilen.

I lastutrymmet hittades 2880 liter rysk vodka fördelad på sex lastpallar, dold bakom möbler och under en pressening. Tullvärdet på spriten uppgick till 1 242 900 norska kronor.

Lastbilen som användes vid smugglingen har tidigare tillhört den folkkära artisten Brolle.

– Brolle sålde turnélastbilen för omkring ett år sedan. Han sålde den till en man som sa att han skulle ha den på tomten och använda den som lagringsplats. Brolle skrattade gott när jag sa till honom att turnélastbilen använts för smuggling. Det sista man gör om man ska smuggla är att använda en turnélastbil. Sådana fordon blir alltid stoppade vid gränsen på grund av kontroll av musikinstrumenten. Brolle sålde bilen därför att den blivit för gammal och för liten, sa Brolles manager Per J. Jägerhult till Adressavisen efter tullens tillslag i maj.

Nu har fyra män i 40-årsåldern från Litauen dömts till fängelse i 13 månader av Inntröndelag tingrätt. Den huvudåtalade lastbilschauffören har erkänt sig skyldig till smuggling, de tre medåtalade som färdades i personbilen nekar till brott enligt Adressavisen.

Läs även: Stort smuggelbeslag vid norska gränsen - känd svensk artists turnélastbil inblandad

Mer läsning

Annons