Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade kniv med sig till tingsrätten – döms till böter

En man i dryga 20-årsåldern har dömts för brott mot knivlagen då han tagit med sig en kniv till tingsrätten i Östersund. Han har även gjort sig skyldig till en rad andra brott.

Annons

Det var i november 2015 som mannen ska ha haft kniv med sig till Östersunds tingsrätt. Själv har han hävdat att han precis köpt kniven på en butik i staden och att han var på väg hem.

En polis har dock under huvudförhandlingen berättat att den dömde mannen var på väg in i tingsrätten tillsammans med en annan person. När de såg att det var säkerhetskontroll ska de ha vänt och gått därifrån, varpå polisen och en kollega följde efter. Efter kroppsvisitation påträffades kniven, som de tyckte såg använd ut. De tog med den till den butik som mannen uppgav sig ha införskaffat den ifrån för att kontrollera uppgifterna. Där sa man dock att man inte sålde knivar av den typen.

Polisen har uppgett sig vara säker på att mannen hade för avsikt att ta med sig kniven in till tingsrätten.

Tingsrätten lägger polisens uttalande till grund för prövningen då den dömde mannens historia verkar vara en efterhandskonstruktion. Därför döms han för brott mot förbud gällande knivar och andra farliga föremål.

Mannen ska vidare, vid ett annat tillfälle, ha ertappats med en pepparspray som han inte haft tillstånd att bära, vilket är ett vapenbrott. Han ska även ha gjort sig skyldig till ringa narkotikabrott.

----

Läs mer:

Nya siffror visar: Rekordmånga fall av sexuella ofredanden i Östersunds kommun

Läkare i länet skyldig till dataintrång – döms till böter

Stal 22 datorer från skola i Östersunds kommun – döms till skyddstillsyn

Mer läsning

Annons