Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högg en kniv intill huvudet på sin sambo – döms för olaga hot och misshandel

En man i Östersunds kommun döms för fem fall av misshandel för att bland annat ha kastat bestick på sin sambo. Han döms även för olaga hot för att ha huggit en kniv i väggen bredvid hennes huvud.

Annons

Förhållandet mellan mannen och kvinnan beskrivs ha varit turbulent under en tid med flertalet gräl. Bland annat ska man ha munhuggits över hur tillgångarna ska fördelas vid en eventuell separation. Mannen, som är i 45-årsåldern, har till exempel åtalats för att ha skrikit kränkande saker åt kvinnan, men frias från det. Anledningen är att glåporden varit ömsesidiga, vilket framgått av ljudinspelningar.

Efter ett gräl över en fjärrkontroll ska mannen ha tappat humöret över en kommentar från kvinnan, varpå han kastat en mängd bestick på hennes mage och lår. Blånad, smärta och svullnad ska ha uppstått och incidenten räknas som misshandel. För detta döms mannen.

Vidare ska han vid flertalet tillfällen ha tryckt ned kvinnan i sängen, vilket ska ses som misshandel då blånad uppstått. Han ska även ha satt en fällkniv i väggen bredvid hennes huvud i samband med ett bråk, och döms därför för olaga hot. Totalt rör det sig om fem fall av misshandel och ett fall av olaga hot.

Tingsrätten har också tagit ställning till om förseelserna ska ses som grov kvinnofridskränkning, vilket man inte tycker att de ska göra. Anledningen är att man inte anser att det går att säga att det handlat om upprepade kränkningar under lång tid. Därför ska handlingarna bedömas var för sig.

Mannen döms till fyra månaders fängelse för sina förseelser. Han ska även betala skadestånd på sammanlagt 25 750 kronor plus ränta till kvinnan. Ränta ska läggas till beloppet från och med 1 oktober i år fram tills dess att summan är betald.

----

Läs mer:

Fyrhjulingsstöld i Torvalla – polisen: "De visste vad de skulle ha"

Jagad smitare kunde gripas av polis

För den inloggade: De hade änglavakt när bilen plötsligt tog eld – räddades av okänd bilist: "Vill tacka honom"

Mer läsning

Annons