Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna körde bil trots en promillehalt som orsakar dubbelseende – får fängelse

En medelålders kvinna från Bräcke kommun har dömts för grovt rattfylleri. Enligt Östersunds Tingsrätt var promillehalten så hög att ingen annan påföljd än fängelse kan komma i fråga.

Annons

En alkoholkoncentration på 2 promille innebär att en normaltålig person har svårt att gå upprätt och ser dubbelt. Bilden är en genrebild.

Lördagen den 2 januari satte sig en kvinna i Bräcke kommun bakom ratten trots att alkoholkoncentrationen i hennes blod var 2,64 promille.

På grund av alkoholkoncentrationen och att kvinnan framfört fordonet på ett sätt som inneburit fara bedömmer Östersunds Tingsrätt att hon gjort sig skyldig till grovt rattfylleri.

LÄS OCKSÅ: Stal leksaksbil – får villkorlig dom och böter

En alkoholkoncentration på 2 promille innebär att en normaltålig person har svårt att gå upprätt och ser dubbelt. Vid 3 promille uppfattar den alkoholpåverkade inte längre vad som händer.

I domen står det att den höga alkoholkoncentrationen i kvinnans blod gör att ingen annan påföljd än fängelse kan komma i fråga. Påföljden blir på grund av den höga promillehalten två månaders fängelse.

LÄS OCKSÅ: Parkerade om bilen på fyllan – fick 22 000 kronor i böter

LÄS OCKSÅ: Polis blir av med jobbet och döms till samhällstjänst efter rattfylla

Mer läsning

Annons