Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man döms för misshandel på sitt ex – men frias från våldtäkt

En man i 25-årsåldern hemmahörande i Bergs kommun har dömts för misshandel på sin före detta flickvän. Dock frias han från anklagelser om våldtäkt.

Annons

Det var i september i år som händelsen ska ha inträffat. Den nu dömde mannen hade befunnit sig på fest och sedermera hamnat på Plaza i Östersund. Efter att han blivit utslängd för berusning hörde han av sig till sin ex-flickvän som sa att han skulle komma över till henne.

De båda tyckte fortfarande om varandra och tanken ska enligt uppgifter från förhör med den målsägande ha varit att de skulle ha sex. Ett bråk om kondomer uppstod och kvinnan ändrade sig, men mannen ska då ha tagit strypgrepp på henne, slagit henne och genomfört samlaget.

Mannen själv har sagt att de båda inledde ett ömsesidigt samlag, men att hon någon gång under det sagt något som fått honom att börja slå henne. Det svartnade för hans ögon och han säger att han var borta i 15-20 minuter. När han sedan kvicknade till igen insåg han att han slog henne, vilket han då slutade med, men han fortsatte ändå samlaget. Efter en stund avbröt han samlaget och i förhör uppger han tänkte att hon kanske inte längre ville.

Tingsrätten gör bedömningen att mannen ska dömas för misshandel. Dock frias han alltså från våldtäktsanklagelserna då kvinnan inte från början berättat om bråket rörande kondomer. Hon ska även ha råkat städa bort dessa innan polisen kom vilket gör att det inte finns någon stödbevisning.

Straffet för brottet är satt till sex månaders fängelse. Mannen ska även betala drygt 20 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

----

Läs mer:

Rökte hasch och satte sig bakom ratten – döms att betala 16 000 kronor i böter

Misstänkt inbrottstjuv gripen i Östersund

Man misshandlad på hotell i Östersund

Mer läsning

Annons