Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man sågs fly från brottsplatsen efter inbrott – frias av tingsrätten

En man i 45-årsåldern har friats misstänkt för grov stöld i samband med ett inbrott i Östersund i november.

Annons

Det var i mitten av november då en person kom hem och upptäckte ett pågående inbrott i sitt hem. Han såg två personer fly från huset och bestämde sig för att följa efter de misstänkta gärningsmännen. Efter ett tag så avvek spåren från gärningsmännen åt två olika håll.

Polis kom ut till platsen och med hjälp av en polishund så kunde den ena misstänkta hittas och gripas. När polishunden sedan skulle börja spåra den andre misstänkta så hade spåret hunnit bli för dåligt och polishunden kunde inte hitta person nummer två.

I samband med inbrottet stals en dator, en datorväska, en pulsklocka och en mobiltelefon, för ett sammanlagt värde på nästan 19 000 kronor. Föremålen hittades senare av polisen i en ryggsäck som dumpats där de två misstänkta gått skilda vägar och sakerna kunde återlämnas till ägaren.

Mannen i 45-årsåldern som stod åtalad hävdade att han och en vän, som han inte vet efternamnet på, var ute och gick runt i Östersund i väntan på att resa från Östersund när vännen bryter sig in i huset. Han ska inte ha haft kännedom om några planer på brottet och menade att han inte hjälpt till eller underlättat på något sätt.

Tingsrätten väljer att fria mannen då det inte finns någon bevisning för att den åtalade mannen och gärningsmannen som varit inne i hemmet tillsammans gjort upp om brottet på förhand eller att den åtalade hjälpt till på något vis, detta eftersom vittnet endast såg den åtalade fly efter det att brottet skett.

LÄS ÄVEN: Facebookgruppen med koll på tjuvar växer: ”Ska finnas folk både på fältet och bakom tangentbordet”

Mer läsning

Annons