Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man som hade sex med barn döms till 3 månaders fängelse – visste inte att det var olagligt

En man i 20-årsåldern döms till tre månaders fängelse efter att ha haft sex med en person under 15 år vid minst 3-4 tillfällen.
Mannen döms även för narkotikabrott, olaga hot och brott mot knivlagen.

Annons

Mannen och den då 14-åriga flickan hade samlag vid flera tillfällen under januari och februari 2016.

Det var i början av 2016 som samlagen mellan mannen och den då 14-åriga flickan ska ha skett. Enligt domen kan det röra sig mellan 3 till 10 tillfällen under januari och februari. Mannen medger att han kände till flickans ålder men hävdar att han inte visste att det var olagligt att ha sex med en person under 15 års ålder. Brottet ska ha skett i Östersunds kommun, men mannen är hemmahörande i Dalarna.

Östersunds tingsrätt skriver i sin dom att sex med personer under 15 år normalt ska dömas som våldtäkt mot barn, men att det i det här fallet funnits förmildrande omständigheter då samlagen ska ha varit frivilliga och utan tvång eller våld.

Mannen döms därför för sexuellt utnyttjande av barn samt att han ska betala ut skadestånd på 25 000 kronor till flickan samt döms till 3 månaders fängelse.

Mannen, som ska ha mått dåligt, döms även för att ha dödshotat flickan och hennes två föräldrar via telefon i slutet av februari. Enligt de sms som använts som bevisning så har mannen skickat uttalanden som:

"Dom kommer att dö jag bryr mig inte om dom fatta du"

"Ni kommer att dö"

Samt referenser om att mannen visste var de bor och jobbar. För detta döms mannen för olaga hot och ska betala ut ytterligare 5 000 kronor i skadestånd till flickan samt 5 000 kronor till hennes mamma och ytterligare 5 000 kronor till pappan.

Utöver det så döms han även för ringa narkotikabrott då han brukat hasch, något han erkänt till. Han har även erkänt till brott mot knivlagen efter att ha burit kniv på allmän plats.

DEBATT: Varje dag utnyttjas kvinnor och barn olagligt i svensk sexhandel

Mer läsning

Annons