Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt försök till människorov i Östersund

När en flicka i 13-årsåldern var ute och orienterade med skolan stannade en bil intill henne och föraren bad flickan att åka med till nästa orienteringskontroll. Flickan sprang istället därifrån och hennes mamma ringde till polisen.

Annons

I torsdags när en flicka i 13-årsåldern i Östersunds kommun var ute och orienterade med skolan stannade en bil intill henne. Föraren vevade ned rutan och frågade om hon var ute och orienterade, säger jourhavande förundersökningsledare Michael Lundberg.

– Föraren ska då ha bett flickan att hoppa in i bilen då föraren sade sig veta vart nästa kontroll var, men hon hoppade inte in i bilen, säger han.

Istället sprang flickan ifrån platsen, som var i närheten av skolan, och berättade om händelsen för sin lärare, som i sin tur ringde till mamman som kontaktade polisen.

– Det är jättesvårt att veta vad det där var. Om det var av välvilja att hjälpa flickan på traven eller någonting annat, säger Michael Lundberg.

Förundersökningsledaren Michael Lundberg berättar att ärendet kommer att vara öppet och att de kommer att titta på om det kommer in några fler ärenden av samma typ för att se ett eventuellt mönster.

– Jag har inte sett att det har kommit in några fler. Det här verkar vara en isolerad händelse, säger han och fortsätter:

– Men det är svårt att gå vidare med det här ärendet eftersom flickan var så ung och inte hade några uppgifter om varken bilen eller registreringsnumret och ett ganska vagt signalement. Men det är bra att mamman gjorde en anmälan så nu kommer vi att vara observanta.

Mer läsning

Annons