Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu inleds rättegången efter knivmisshandeln i Torvalla

I dag inleddes rättegången mot de sju personer som misstänks vara inblandade i en grov misshandel i september. Offret knivhöggs på en parkering i Torvalla och fick lämna platsen i ambulans.

Annons

– Det är ju helt säkert att en av dem som har erkänt kommer att bli dömd, han har ju berättat en historia som stämmer överens med skadebilden och det som hänt på platsen, säger målsägande biträdet Andreas Victor och fortsätter:

– Sedan beror det på hur trovärdig hans utpekande av de andra personerna bedöms.

Mannen som utsattes för brottet är i 20-årsålden och han ska ha fått krossblödningar, svullnader i hjärnan och sårskador till följd av misshandeln.

– Min klient kommer inte ihåg någonting. Han har fortfarande problem med minnet, har ont i huvudet och är trött, säger Andreas Victor.

Rättegången inleddes i dag och kommer att pågå i totalt fem dagar. Tre dagar denna vecka och två nästa. Rättegången avslutas nästa fredag och att flera av de misstänkta är häktade talar för att åklagaren ska få rätt mot alla eller nästan alla uppger Andreas Victor.

– Det finns sju tilltalade, sex för misshandel och en för transporten till brottsplatsen, säger Andreas Victor.

Fyra män misstänks för att tillsammans ha sparkat och slagit mannen. En av dem ska ha dessutom ha utdelat ett antal knivhugg. I deras fall rubriceras brottet som grov misshandel.

LÄS OCKSÅ: Man fördes till sjukhus efter grov misshandel utomhus

En man är misstänkt för att ha beställt misshandeln och betalat pengar till de som genomfört brottet. Enligt åtalet ska han också ha låtit gärningsmännen komma in i hans lägenhet efter misshandeln. En kvinna är misstänkt för att "genom råd och dåd" ha förmått offret att ta sig till brottsplatsen. De båda misstänkts för medhjälp till grov misshandel.

En man är misstänkt för skyddande av brottsling. Enligt åtalet ska han ha skjutsat de misstänkta gärningsmännen efter att brottet ägde rum.

Några av de som är misstänkta för den grova misshandeln står även åtalade för andra mindre brott. Även dem kommer att tas upp under rättegången som planeras att pågå i fem dagar.

LÄS OCKSÅ: Ung man åtalas för våldtäkt av minderårig på skoltoalett

Mer läsning

Annons