Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ofredade sin mor via sms – döms till skyddstillsyn

En man i 50-årsåldern har dömts till skyddstillsyn efter att han ofredat sin mor via sms. Han ska även genomgå psykiatrisk vård. Vidare döms han även för olaga hot mot en man i Bergs kommun.

Annons

Det var i april 2015 som mannen ska ha skrivit textmeddelandena till sin mor. Själv hör han hemma i landets södra delar men modern lever på en ort i länet.

Mannen har uppgett att det endast har varit han själv som har kunnat skicka meddelanden med telefonen. Därmed anser tingsrätten att det är han som faktiskt skrivit de otrevliga sakerna. I ett av textmeddelandena ska mannen ha skrivit "det hade varit nice å sluppe dej du lär ju inte leva så länge till ditt jävla hål".

Man anser också att syftet med dem har varit att göra henne ledsen snarare än att förolämpa vilket är anledningen till att han döms för ofredande.

Vidare döms han för olaga hot för att han sagt att skulle kasta en sten i huvudet på en man i Bergs kommun. Den händelsen ska ha inträffat i juni 2015.

Vid personutredning har man kommit fram till att den dömde mannen är i behov av vård, vilket gör att påföljden för brotten blir skyddstillsyn samt att han ska genomgå psykiatrisk vård.

----

Läs mer:

Singelolycka på Vallaleden – en person inblandad

Trafikolycka i Odenskog – två bilar i krock

Spottade vakt i ansiktet i Strömsund – misstänks för ofredande

Mer läsning

Annons