Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal 22 datorer från skola i Östersunds kommun – döms till skyddstillsyn

En 18-årig man har dömts till skyddstillsyn för att han bland annat har stulit 22 datorer och två projektorer från en skola i Östersunds kommun. Han ska även ha stulit en golfbil från en privatperson.

Annons

Det är en rad olika brott som den unge mannen har gjort sig skyldig till under åren 2015 och 2016. Utöver att ha tagit datorerna och golfbilen ska han även ha tagit en ipad och en högtalare från en idrottsförening, kört bil utan körkort samt gjort sig skyldig till skadegörelse genom att han kastat stenar på ett plasttak i Ragunda kommun.

Golfbilen tillhörde halvsidesförlamade Joakim Öwre och stals under sommaren. Den efterlystes på sociala medier och kunde efter en tid hittas, dock var den då redan förstörd. Joakim Öwre har förut tävlat i snowboard och det var efter en olycka i en snowboardtävling som han ådrog sig sin förlamning.

Vidare ska han även ha hotat en annan, yngre person för att denne gett uppgifter om honom till polisen. Hoten ska ha gjorts via Facebook.

Denne yngre person, endast 16 år gammal, döms också för att han förvarat en av de projektorer som stals från skolan hemma hos sig. Han döms till 20 timmars samhällstjänst.

18-åringen dömst till skyddstillsyn och måste även betala skadestånd till de olika målsägandena.

----

Läs mer:

Joakim Öwres golfbil stulen – hittades sönderkörd efter efterlysning på sociala medier

Antalet anmälda försök till mord eller dråp ökade i länet under 2016

Nya siffror visar: Rekordmånga fall av sexuella ofredanden i Östersunds kommun

För Plus-kunder och prenumeranter:

Ragundapappans dom förhandlas i hovrätten – åklagaren: "Tio års fängelse är väl lågt"

Mer läsning

Annons