Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort smuggelbeslag vid norska gränsen - känd svensk artists turnélastbil inblandad

I tisdags kväll gjorde den norska tullen ett stort beslag av rysk vodka vid Ådalsvollen, väster om Skalstugan. Enligt den norska tidningen Adressavisen ska smugglarna ha använt sig av artistens Brolles gamla turnélastbil.

Annons

Det var vid 19.30-tiden på tisdagskvällen som den norska tullen stoppade en svenskregistrerad mindre lastbil vid Ådalsvollen, väster om Skalstugan. I lasten fanns 2880 liter rysk vodka på sex pallar.

Enligt den norska tidningen Adressavisen ska lastbilen som användes vid smugglingen tidigare tillhört den svenska artisten Brolle.

– Brolle sålde turnélastbilen för omkring ett år sedan. Han sålde den till en man som sa att han skulle ha den på tomten och använda den som lagringsplats. Brolle skrattade gott när jag sa till honom att turnélastbilen använts för smuggling. Det sista man gör om man ska smuggla är att använda en turnélastbil. Sådana fordon blir alltid stoppade vid gränsen på grund av kontroll av musikinstrumenten. Brolle sålde bilen därför att den blivit för gammal och för liten, säger Brolles manager Per J. Jägerhult till Adressavisen.

Vid tillslaget greps totalt fyra personer, alla hemmahörande i Litauen. De häktades under torsdagen vid Inntröndelags tingsrätt. Samtliga hävdar att de var ovetande om vad lasten innehöll och de nekar till brott.

Läs även: Försökte smuggla alkohol i svensk bil med falska norska registreringsskyltar

Norska tullen stoppade smugglare med 2880 liter rysk vodka vid jämtlandsgränsen.

Mer läsning

Annons