Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tio personer inblandade i storbråk i Strömsund – en kvinna gripen

Vid 21.20-tiden på måndagskvällen larmades polisen på en pågående misshandel i Strömsund centrum. Nu sitter en kvinna anhållen misstänkt för bilstöld.

Annons

Närmare tio personer uppges initialt vara inblandade i bråket som pågick utomhus i Strömsund centrum på måndagskvällen.

Polisen larmades till platsen och en kvinna i 25-årsåldern greps misstänkt för att ha stulit en bil. Enligt förundersökningsledaren Per Thelin sitter kvinnan nu anhållen misstänkt för stöld av bilen.

– Upprinnelsen är en sulen bil och då är det några som följer efter den här bilen som vet vem målsägande är. Sedan griper man helt enkelt kvinnan, säger Per Thelin och fortsätter:

– När polisen kom till platsen var kvinnan lite hysterisk och sådär. Men det handlade inte om misshandel utan en stulen bil.

LÄS OCKSÅ: Skoterolycka i Åre – skoterförare körde ner i sjö

Enligt Per Thelin har de som grep kvinnan sett henne och bilen flera gånger innan de lyckas gripa henne.

– Ska du följa efter någon som stulit en bil gäller det att använda skallen. Är det halt och tänkt på vilka har du med dig i bilen och vilka som sitter i den andra bilen. Du får inte utsätta andra trafikanter för fara bara för att du förföljer en stulen bil, säger Per Thelin.

En anmälan om stöld skrevs i går kväll, polisen har hållit förhör och utredningen fortsätter. Enligt förundersökningsledaren är kvinnan anhåller misstänkt för tillgrepp av fordon.

LÄS OCKSÅ: Skolklass från länet ställer in aktiviteter efter attentatet i Berlin: ”Vi måste tänka på barnens säkerhet”

Mer läsning

Annons