Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tog pengar från äldre kvinna för att betala sitt spelmissbruk

Kvinnan spelade först bort sin egen familjs pengar och sedan sin mans äldre släktings. Nu har hon dömts för bland annat grovt bedrägeri.

Annons

Kvinnan var fast i ett spelmissbruk. För att finansiera det så tog hon inte bara pengar från sin mans äldre släkting, utan lurade också pengar av det företag hon då jobbade för. Utöver det så handlade hon även mat på en matbutik och hävdade att det var företaget som skulle betala. Det skedde mellan 2012 och 2014.

Det hela uppdagades när den äldre kvinnans barn upptäckte att det var tomt på moderns konto – trots att det borde finnas pengar från bland annat en villaförsäljning där.

Kvinnan åtalades för att ha flyttat över 277 028 kronor från den äldre kvinnas konton. Tingsrätten konstaterar dock att en del av det varit lån och en del av pengarna faktiskt användes till att betala den äldre kvinnans räkningar. Domstolen dömer därför kvinnan för grovt bedrägeri och att hon ska betala 167 692 kronor i skadestånd till dödsboet (den äldre kvinnan avled 2014).

Kvinnan lät också företaget hon jobbade för, betala privata prylar för 102 840 kronor. Hon döms därför till behörighetsmissbruk och att betala tillbaka pengarna.

Kvinnan har också köpt mat på en matbutik och skrev upp det på det företag hon då jobbade på. Totalt gäller det 19561 kronor och hon döms för bedrägeri och att hon ska betala tillbaka pengarna.

Tingsrätten konstaterar att brotten skulle kunna ge upp till ett års fängelse, men tycker att skyddstillsyn räcker. Hon döms även att gå den behandling mot spelmissbruk som frivården anser hon ska få.

Två nämndemän invände dock att ansåg att hon skulle få fängelse.

Läs mer:

Tre villainbrott i Åre kommun – men polisen tror inte på en ny inbrottsvåg

Man voltade ner i diket med bil – åtalas för rattfylleri

Mer läsning

Annons