Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare bedrägeriförsök i Östersund – person försökte sälja läkemedel till äldre kvinna

Under tisdagen ska en äldre kvinna i Östersund ha blivit uppringd av en person som försökt sälja medicin till henne. Kvinnan ska dock ha lagt på luren.

Annons

Den senaste tiden har bland annat en distriktssköterska i Bergs kommun varnat för en person som ringer till äldre människor för att sälja mediciner till dem. Han uppger sig arbeta på medicinkliniken i Östersunds sjukhus och vill ha kontant betalning för läkemedlen. Även Region Jämtland Härjedalen har gått ut med en varning för mannen.

Lurendrejeriförsöken har dock fortsatt, enligt polisen. En kvinna i Östersund ska ha under tisdagen ha blivit uppringd av någon som velat sälja medicin till henne.

– I går var det ytterligare ett försök där man försöker lura en åldring att de är sjuk, säger Per Thelin vid Jämtlandspolisen.

Kvinnan ska dock inte ha gått på bedrägeriförsöket, utan ska ha avvisat skojaren.

– Den här kvinnan säger att det är hemtjänsten som delar ut min medicin och så lägger hon på luren, berättar Per Thelin.

Enligt Per Thelin är fallen svårjobbade då samtalen kommer från skyddade nummer. Dessutom har hittills ingen transaktion genomförts, utan alla tilltänkta offer har lagt på luren. Därför är det ingen som har kunnat konfronteras för bedrägeriförsöken.

Den distriktssköterska som först gick ut med varningen har uppmanat människor att inte släppa in personer på hembesök om de saknar legitimation.

Region Jämtland Härjedalen har också meddelat att man kan kontakta deras personuppgiftsombud via växeln 063-15 30 00 om man utsatts för bedrägeriförsök.

----

Läs mer:

Distriksköterska slår larm: Falsk läkare lurar äldre köpa ordinerade mediciner

Regionen varnar för bedragaren

Polisen varnar för kvinna som tigger läkemedel: "Man ska absolut inte ge någonting"

Mer läsning

Annons