Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera viltolyckor under morgonen – trafiken påverkas

På mindre än en timme blev fyra rådjur och en älg påkörda i länet. Den senaste olyckan orsakar problem i trafiken på väg 748 från Offerdalsberg till Näversjöberg i båda riktningarna.

Annons

Polisen rapporterar om flera vilolyckor under måndagsmorgonen. Klockan 06.38 på länsväg 340 i Krokom skedde den första olyckan. Mellan Långan och Landön krockade en taxi med ett rådjur. Rådjuret dog men inga personer skadades.

Nästa olycka inträffade i Torvalla klockan 06.39 då ytterligare en bilist kolliderar med ett rådjur. Rådjuret dog.

LÄS OCKSÅ: Nyhetsåret 2016: ÖP listar årets mest lästa nyhetsartiklar

Klockan 06.58 sker en tredje kollision med ett rådjur. Då på länsväg 323 i Hammarstrand. En eftersöksjägare åker ut för att kontrollera djuret som ligger skadat vid vägen.

Klockan 07.21 sker den fjärde kollisionen. En bilist kolliderar med ett rådjur. Inga personskador. Rådjuret lämnade platsen med brutet ben och en eftersöksjägare ska enligt polisen åka ut och leta efter djuret.

Kvart i åtta krockar en bilist med en älg i Krokom vid Näversjön. Inga personskador. Men det är enligt polisen oklart om älgen är skadad, den lämnade platsen och en eftersöksjägare som ska åka ut och kontrollera hur det gick för djuret.

LÄS OCKSÅ: Kommunalrådet: Vi har ingen strategi för att motverka skadegörelsen

Enligt Trafikverker orsakar olyckab problem i trafiken på väg 748 från Offerdalsberg till Näversjöberg båda riktningarna.Trafikverket uppgav klockan 07.42 att man ännu inte hunnit spärra av området och varnar därför trafikanter i området. Man bedömer att trafiken kommer påverkas fram till klockan 08.45.

Mer läsning

Annons