Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvunnen man hittades död efter sökpådrag på Kallsjön

Ett stort räddningspådrag inleddes efter att SOS Alarm larmats om en befarad drunkningsolycka på Kallsjön norr om Åreskutan under natten mot fredag.
Efter en och en halv timmes letande hittades den saknade mannen i 80-årsåldern avliden. Hans anhöriga har underrättats.

Annons

Larmet inkom till SOS Alarm vid midnatt mot fredag. Det gick då ut som ett befarat drunkningstillbud, där larmaren berättade om skoterspår som ledde ut på sjön.

– Det pågår en sökinsats efter en befarad försvunnen person. Anhöriga har sett skoterspår och en skoterkälke som tillhör en person som de inte har haft kontakt med på några dagar. De har följt skoterspår från hans bostad och de går bland annat ut på isen, men de har inte sett honom eller någon vak eller så, förklarar Kåke Rosén, insatsledare vid räddningstjänsten, cirka en timme efter larmet.

Räddningstjänst, ambulans, polis och fjällräddare sökte efter mannen och man beställde även helikopter från Norge, men den kunde inte lyfta på grund av dåligt flygväder.

– Den står beredd men har inte kunnat lyfta ännu. Det är svårt, vi har pannlampor och handlampor och skotrar med lysen men det försvårar ju att vi inte har helikopter.

Vid 01:40-tiden hittades mannen avliden av räddningstjänsten ute på isen.

– Det är en olycka. Vi tror att han har gått genom isen och sedan tagit sig upp. Skotern är inte hittad, säger Rasem Chebil, befäl vid polisens ledningscentral.

Mannens anhöriga är underrättade.

Mer läsning

Annons