Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket stora trafikstörningar efter olycka i Krokom

Trafikverket gick under onsdagsförmiddagen ut med en varning om svåra trafikstörningar efter ett timmertåg spårat ur i Krokom.

Annons

LÄS OCKSÅ: Inlandsbanan rustar för vintertrafik för dagpendlare (för Plus-kunder)

Trafikverket uppger att väg 611 påverkas i båda riktningarna från Nyheden till Cirkulationsplats Hissmoböle. Varningen gick ut 9.48 på förmiddagen.

Enligt uppgifter från polisens hemsida ska inga personskador ha förekommit i olyckan. Tåget ska heller inte transportera något farligt gods. Polis dirigerar just nu trafiken i området och tillfällig skyltning kommer att sättas upp under dagen. Man tror att tåget kan var åter på spåret någon gång i eftermiddag.

– Vi är där nu initialt, sedan har vi kontaktat kommunen som kommer dit och skyltar om, säger Börje Öhman, kommunikatör vid polisens regionledningscentral.

Enligt vår reporter på plats, Anders Olsson, står tåget stilla mitt över en korsande väg. Två kranbilar är på väg från Östersund för att lyfta tåget tillbaka upp på rälsen. 116 ton timmer var på väg till Hissmofors innan tåget åkte av spåret på grund av ishalka.

Tåget i fråga tillhör Inlandståg, vilket är ett dotterbolag till Inlandsbanan. Inlandsbanans vd, Peter Ekholm, berättar att man än så länge inte vet exakt vad som kan ha hänt, men att det kan vara hårt packad snö och is vid en plankorsning som gjort att tåget spårat ur.

– Med sådant här väder är det inte ovanligt, säger han.

Farten kan inte ha varit särskilt hög, menar Peter Ekholm, eftersom tåget befann sig på ett industrispår. Någonstans runt 10 kilometer i timmen uppskattar han den till. Därför tror han inte att varken lok eller vagnar skadats nämnvärt, vilket innebär att man borde kunna köra tåget vidare så snart det har återförts till spåret igen.

Trafikverket uppger samtidigt att då det inte rör sig om deras spår så påverkas inte några passagerartåg av händelsen. Däremot kan det gå så länge som fram till klockan 15.00 innan man fått bort tåget från den plats där det nu står och blockerar biltrafiken i samhället.

Uppdatering 14.30:

Inlandsbanans vd Peter Ekholm meddelar att tåget har återförts till spåret och har kunnat lämna Krokom. Nu ska spåranläggningen besiktas.

Strax innan klockan 10 i förmiddags spårade ett tåg lastat med timmer ur tvärs över södra infarten till Krokom.
Polisen åkte ut för att dirigera trafiken vid olycksplatsen.

Den här nyheten skickades ut som geopush till de som är intresserade av nyheter i närheten av området.

Vill du ha lokala nyhetspushar till din mobiltelefon?

Ladda ner ÖP:s eller LTZ:s app här, till Iphone eller till Android!

ÖP:s iPhone-app

ÖP:s Android-app

LTZ:s iPhone-app

LTZ:s Android-app

----

Läs mer:

Lastbil i diket längs E 14

Man döms för sexuellt ofredande – tafsade kvinna på brösten när hon väntade på bussen

Älgkrock i Fannbyn – bil fick bärgas

Mer läsning