Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen: Skoterföraren körde nedför stup på Jofjället i Västerbotten

Mannen körde nedför ett stup på Jofjället, Storuman/Tärnaby säger polisen.

Annons

Jofjället

Det var strax före klockan 16 på lördagseftermiddagen som larmet om en olycka på Jofjället i närheten av Hemavan och Tärnaby kom in till SOS alarm. Det var en skoterförare som varit inblandad i en olycka och ambulanshelikopter, fjällräddare och två poliser på skoter kallades till platsen.

Nu berättar Simon Wormö, RLC-befäl vid polisen att mannen, född 1969, körde ned för någon form av stup på fjället.

– På något sätt har han kört över ett stup, eller någon form av kant, och fallit ned. Det är oklart hur långt fallet var, säger Simon Wormö.

Mannens sällskap såg mannen ligga nere i stupet, då var han orörlig och inte kontaktbar.

– Men sedan piggnade han på sig och var vid medvetande, men han kommer inte i håg något av olyckan så det måste ha varit en svår smäll.

Fjällräddare, poliser samt helikopter var snabbt på plats efter att mannens vänner larmat och mannen kunde föras med ambulanshelikopter till Lycksele lasarett.

En polispatrull har varit på lasarettet och besökt mannen.

– De har varit där och pratat med honom, men jag har inga uppgifter om skador mer än att han klagat på smärtor i nacke och rygg, säger Simon Wormö.

I en patientskaderapport uppger Lycksele lasarett på söndagsmorgonen att mannen, som är i 47-årsåldern, ådragit sig lindriga skador, men stannar kvar på sjukhuset för observation.

Den här artikeln publicerades först i Västerbottenskuriren.

Länk till originalartikeln:

http://www.vk.se/plus/1931208/polisen-skoterforaren-korde-nedfor-stup?utm_source=nyhetsbrev_vk.se&utm_medium=email&utm_campaign=newsFeb

Mer läsning

Annons